Офіційний сайт ТМ Asclepion в Україні

пн-пт 10:00 - 18:00 (044) 234-48-28 / (044) 467-52-23

Лікування пігментних плям

Клінічне дослідження підтверджує, що рубіновий лазер з модулятором добротності є ефективним і безпечним інструментом для лікування епідермальних пігментних дерматозів шкіри обличчя різного генезу.

Поверхневі пігментні плями на обличчі є незначним косметологічним дефектом, що не впливає на загальний стан пацієнта, але цей недолік може викликати почуття глибокого психологічного дискомфорту, аж до утворення стійкого психологічного комплексу.

Такі методи, як кріотерапія, припікання, вплив лазерним випромінюванням вуглекислотним лазером не мають достатньої ефективності при лікуванні або мають серйозні побічні ефекти. На сьогодні все більшого поширення у косметологічній практиці набуває використання різних моделей лазерів з модулятором добротності для ефективного, швидкого та безпечного видалення поверхневих епітеліальних плям.

Клінічний ефект лікування рубіновим лазером з модулятором добротності був вивчений на 164 пацієнтах із такими косметологічними недоліками шкіри обличчя як лентиго, себорейний кератоз, ефеліди та пігментні плями кольору «кави з молоком». Видалення недоліку проводилося рубіновим лазером з модулятором добротності компанії Asclepion моделі RubyStar.

У дослідженні взяли участь 164 пацієнти відділення дерматології з них 52 чоловіки та 112 жінок віком від 6 до 68 років. Серед цієї групи 32 випадки ефелід, 36 – плям з молоком, 23 випадки лентиго та 73 себорейного кератозу. Пацієнти страждали на цей косметологічний дефект від 3 місяців до 50 років. 32 пацієнти мали два типи пігментних розладів одночасно.

Під час лікування використовувався рубіновий лазер з модулятором добротності компанії Asclepion Laser Technologies, моделі RubyStar з довгою хвилі 694 нм. Під час процедури використовувався імпульс тривалістю 30 нс, розмір лікувальної плями коливався від 3.5 до 5 мм, щільність енергії складала від 3.4 до 13 Дж на квадратний сантиметр.

Проводилося рутинне очищення та дезінфекція зони впливу. Під час процедур оператор та пацієнт одягали захисні окуляри. Розмір плями та щільність енергії залежав від типу шкіри, розміру патології, ступеня пігментації, товщини епідермісу та зони впливу. Додаткове регулювання проводилося під час лікування. При процедурах не використовувався анестетик.

Під час проведення сеансу пацієнти скаржилися на невеликий біль у зоні впливу, відчуття легкого опіку. Об'єктивно реєструвалося невеликі зони подразнення та еритеми. Усі суб'єктивні відчуття зникали через 30 хвилин після контактного охолодження пакетом із льодом.

Пацієнтам не прописували жодних медикаментів та рекомендували не мочити зону впливу кілька днів. Струп утворювався наступного дня після дії і зникав на 7-14 день. Регенерований епідерміс був червоного відтінку. Наступні обстеження були проведені на 3 та 6 місяців після лікування для оцінки клінічної реакції.

Клінічною ефективністю були задоволені у всіх випадках і пацієнти та лікарі. У 122 пацієнтів із 164 настало повне лікування вже після першого сеансу, у 42 пацієнтів косметологічний недолік зник після 2 сеансу.

Гіперпігментація у зоні впливу була зафіксована лише у 26 пацієнтів на 3 місяць після дії, яка зникала при повторному контрольному огляді. Найбільш тривалий період зникнення пігментації було зафіксовано в одному випадку, він становив 8.5 місяців. У жодного пацієнта не було зафіксовано утворення шрамів.

Таким чином, рубіновий лазер з модулятором добротності є безпечним та ефективним інструментом для видалення різних типів пігментних епідермальних дерматозів шкіри обличчя.

Дослідження проводилося у відділенні дерматології, Східного Госпіталю Шанхая (Китай)


Газорідинний пілінг

Струменева газорідинна обробка шкіри є одним з варіантів механічного шліфування. Нещодавно ця технологія використовувалася в медичній клінічній практиці для очищення поверхні трофічних виразок. В основі…

Ербієвий лазер та поверхнева патологія шкіри

Клінічне дослідження ефективності абляції поверхневої патології шкіри ербієвим лазером. Мета дослідження – довести ефективність та безпеку застосування ербієвого лазера при лікуванні поверхневої патології…