Офіційний сайт ТМ Asclepion в Україні

пн-пт 10:00 - 18:00 (044) 234-48-28 / (044) 467-52-23

Лазерна косметологія. Особливості ринку апаратної косметології в Україні

В останні десятиліття ринок надання послуг у косметології зазнав значних змін. Ще зовсім недавно до арсеналу косметолога входили лише мазі та настоянки, а до методів апаратної косметології відносили лише вапоризатор та механічний пілінг, то зараз різні методи впливу обчислюються кількома десятками.

Значного поширення набули високоефективні, інноваційні методики з коротким реабілітаційним періодом та курсом лікування. Серед даних методик не останнє місце займається лазер - ербієвий лазер, діодний лазер та інші модифікації.

Лазерна косметологія є перспективним напрямком у косметології, що швидко розвивається. Видимий і прогнозований ефект, повний контроль за лікувальною процедурою, мінімальний ризик ускладнень вигідно відрізняють цю методику від інших. Епіляція та омолодження за допомогою косметологічних лазерів вже широко використовуються в низці косметологічних клінік та салонів краси.

Чому ж гальмуватися впровадження таких ефективних і безпечних косметологічних методик в Україні?

Одна з причин – це висока ціна на хороші та якісні лазерні платформи. На сьогоднішній день покупка косметологічного лазера може виправдати лише за зваженого підходу та тонкого економічного розрахунку.

До негативних результатів при використанні лазерних методик наводить орієнтація на «результат». Слід пам'ятати, що успіх у косметології складається з багатьох факторів: ступеня задоволення клієнта, видимої ефективності, позитивних суб'єктивних відчуттів, короткого періоду реабілітації, безпека впливу, відсутність побічних ефектів та багато інших факторів. Тільки облік усіх вище перелічених компонентів допоможе завоювати довіру клієнта, і встояться на апаратній косметології.

Позначається відсутність підготовлених кадрів. Для застосування лазерних технологій необхідні спеціальні знання, які неможливо отримати у медичному інституті, а лише внаслідок проходження профільних курсів та практики. Слід зазначити, що сучасні лазерні системи мають запрограмовані налаштування та протоколи лікування. Але знання нюансів у роботі лазерного апарату та технології піднімає клінічну ефективність у десятки разів.

Але одна з основних причин неефективного використання лазера в Україні – це незнання принципів впливу випромінювання лазера. Пацієнт стає жертвою реклами, яка переконує, що радіохвиля проводить абляцію шкіри або фотоепіляція ефективна на всіх типах волосся, лазер можливо використовувати протягом усіх сезонів та багато іншого. На жаль, подібних міфів досить багато і залишається лише сподіватися на компетентність косметолога та порядність представників компаній, які пропонують послуги за допомогою косметологічних лазерів.

Взаємодія лазера зі шкірою ґрунтується на принципі вибіркового поглинання світлової енергії окремими елементами шкіри і купуючи один лазерний апарат не варто очікувати, що він може робити все: за своїми фізичними властивостями, залежно від довжини хвилі випромінювання, більшість лазерів досить вузькоспеціалізовані. Наприклад, лазером розрахованими на епіляцію неможливо здійснити шліфування шкіри і навпаки.

Будемо сподіватися, що всі перелічені перешкоди у розвитку лазерних методик на ринку апаратної косметології України є лише витратами «новизни» і в майбутньому косметологічний лазер стане звичним інструментом у зазвичай косметологічному салоні.


Особливості вибору лазера для косметологічного салону

При виборі обладнання для косметологічного салону або клініки необхідно ретельно вивчити історію виробника, асортимент товару, передісторію технологій та методів. Якщо виробник косметологічного обладнання…

Лазери - принцип дії, властивості, основні типи

Принципи дії лазерів Слово лазер (laser) є акронімом слів: light amplification by stimulated emission of radiation (посилення світла шляхом вимушеної емісії випромінювання) Всі лазери є оптичними…