Офіційний сайт ТМ Asclepion в Україні

пн-пт 10:00 - 18:00 (044) 234-48-28 / (044) 467-52-23

Оніхомікоз

Грибкова інфекція нігтів, особливо нігтів, є найбільш поширеною фунгальною патологією. Близько 5% людей у всьому світі звертаються за медичною допомогою з діагнозом онохомікоз, але реальна кількість хворих більше в 5 разів. Більшість людей не приділяють великої уваги цій проблемі, вважаючи, що пошкодження нігтьової пластини є безпечним і приносить лише незначний дискомфорт. Але онохомікоз не лише косметологічна проблема.

За відсутності лікування, інфекція може повністю зруйнувати ніготь і призвести до відокремлення нігтьової пластини від нігтьового ложа. Крім того, можливе поширення грибка на прилеглі ділянки шкіри, а також генералізація інфекції на шкіру великих складок, кінцівок та інше.

Для системної терапії оніхомікозу використовують один із сучасних протигрибкових препаратів, які вибірково накопичуються та затримуються у нігтьовій платівці, не потрапляючи назад у кровотік. Паралельно з призначенням протигрибкових препаратів загальної та зовнішньої дії необхідна терапія, спрямована на покращення мікроциркуляції у дистальних відділах кінцівок.

Останнім часом все більше поширення набуває використання лазера при терапії оніхомікозу нігтів. Для лікування використовуються кілька типів лазерів з різними параметрами та методами. Поруч клінічних досліджень підтверджено успішність цього методу, а провідні фахівці рекомендують використовувати лазер як ефективний додатковий метод при лікуванні оніхомікозу.

Під час лікування грибка нігтів використовують лазери з довгою хвилі від 870 нм до 1320 нм, які забезпечують хорошу проникаючу здатність і нагрівання нігтя. На сьогоднішній день ще не зовсім зрозумілий механізм впливу лазерного випромінювання, оскільки температура недостатня для руйнування грибків чи спор. Але практичні підтверджені результати говорять самі за себе.

Для терапії охіномікозу фахівці компанії Asclepion рекомендують використовувати лазер QuadroStarPRO з довгою хвилі 980 нм. Вже розроблено методику проведення процедури. Під час лікування промінь лазера повинен рухатися зліва направо та зверху донизу. Також необхідно обробити 2 мм шкіри навколо нігтя. Обробку необхідно проводити до вираженого теплового ефекту в зоні впливу та підтримання його певного часу. З появою болю процедуру слід перервати.

Для процедури рекомендують використовувати малопотужне випромінювання. Час для проведення процедури залежить від розміру нігтя та ступеня ураження, чим товстіша ніготь і більше ураження, тим більше часу йди на обробку. Обробка нігтя великого пальця із середнім ступенем ураження становить близько 2 хвилин.

Також пацієнтам, які хворіють на оніхомікоз, слід пам'ятати, що стійкість лікування залежить від ретельності проведення протигрибкової обробки взуття та інших предметів побуту. Для профілактики рецидивів рекомендують використовувати спеціальні лаки із протигрибковими засобами.

За презентаційними матеріалами компанії Asclepion.


Відгуки про роботу лазера QuadroStar Pro Yellow провідних косметологів

«Це дивовижний лазер. Pro Yellow здатний видалити судинні недоліки за один сеанс без наслідків для пацієнта. На таке не здатний жоден лазер на лікування судинної патології, представлений сучасному ринку.…

Ендовазальна лазерна облітерація системами з довжиною хвилі 980 та 1470 нм

Лікування варикозних вен за допомогою високоенергетичного лазера (ендовазальна лазерна коагуляція (ЕВЛК)) є одним із найефективніших методів терапії даної патології. В основі методу лежить вплив лазерним…