Офіційний сайт ТМ Asclepion в Україні

пн-пт 10:00 - 18:00 (044) 234-48-28 / (044) 467-52-23

Лазер для видалення пігментних плям

Ще перші моделі лазерів використовували для видалення пігментних плям. Випромінювання рубінового лазера дуже добре абсорбується меланіном. Висока абсорбція меланіном має свої позитивні та негативні сторони.

Рубіновий лазер - чудовий інструмент при видаленні будь-якого пігменту, але він проводить різницю між нормальними і небажаними пігментними плямами. Також широкому використанню рубінового лазера у видаленні пігментних плям і лазерної епіляції заважає високий відсоток гіпопігментації в дію.

В даний час, крім видалення пігментних плям, рубіновий Q-switched лазер використовується при виведенні татуювань у світлошкірих пацієнтів.

Меланосоми дуже маленькі органели, отже мають дуже невеликий час термальної релаксації, близько мілісекунди. Для селективного впливу на меланін, без пошкодження навколишніх тканин, час імпульсу повинен бути коротшим або рівним, термальній релаксації меланіну.

Лазери з модуляцією добротності (Q-switched лазер) мають механізм, який дозволяє генерувати енергію та видавати її дуже короткими та потужними імпульсами. Тривалість імпульсу в лазері знаходиться у наносекундному діапазоні. Такий дуже короткий імпульс робить Q-switched лазер ідеальним для селективного видалення меланіну.

На ринку апаратної косметології лазери для видалення пігментних плям представлені наступними моделями: Q-switched рубіновий лазер з довгою хвилі 694 нм, Q-switched олександритовий лазер з довгою хвилі 755 нм, Q-switched неодимовий лазер (Nd хвилі 1064 нм та неодимовий лазер (Nd:YAG) з подвоєнням частоти та довгою хвилі 532 нм.

Вибір моделі Q-switched лазера залежить від кольору та глибини розташування пігментних плям, які піддаються впливу. Довгі хвилі краще впливають на глибокі пігменти та пігмент у темношкірих пацієнтів.

Нещодавно була доведена ефективність у лазерів з більш довгими імпульсами у видаленні летиго (ластовиння), але косметологічні лазери з модулятором добротності залишаються золотим стандартом у цій галузі. Також Q-switched лазери дуже ефективні при видаленні невуса Іто та Ота, лентиго, а пігментних плям кольору «кави з молоком».

При використанні будь-якого лазера з довгою хвилі, що поглинається меланіном, важливо пам'ятати, що лазерне випромінювання не робить вибір нормальним меланіном шкіри та небажаним меланіном

Найбільш небажаним ефектом при використанні даних моделей лазерів є зміна пігментації. Гіпопігментація можлива при лазерній абляції нормального меланіну, також як прямий результат запалення, що викликало високе випромінювання високої потужності Q-switching лазера. Найчастіше ці ускладнення трапляються на темних типах шкіри.

Джерело:

  1. Презентаційні матеріали компанії Asclepion
  2. «Cosmetic Dermatology. Principles and practice», Leslie Baumann

Косметологічні лазери для шліфування.

Історично аблятивне лазерне шліфування проводилося карбоновим лазером. З 1968 року карбоновий лазер використовувався на лікування шрамів акне, видалення зморшок, актичного хейліту та інших симптомів фотостаріння.…

Лазерна ліпосакція: переваги та недоліки

Лазерна ліпосакція не тільки видаляє жир але стягує шкіру. Дана технологія є багатообіцяючою методикою видалення жирових відкладень у традиційних місцях і в недалекому майбутньому може замінити традиційну…