Офіційний сайт ТМ Asclepion в Україні

пн-пт 10:00 - 18:00 (044) 234-48-28 / (044) 467-52-23

Газорідинний пілінг

Струменева газорідинна обробка шкіри є одним з варіантів механічного шліфування. Нещодавно ця технологія використовувалася в медичній клінічній практиці для очищення поверхні трофічних виразок. В основі методики лежить використання абразивних властивостей швидкісного потоку газу та дрібнодисперсної рідини. Під час зіткнення мікрокрапель із епідермісом на ньому виникають мікроерозії.

Для формування реактивного гідрогазового струменя використовується розподільчий блок, який забезпечує робочий тиск газу, спеціальні насадки, ємності зі стерильним розчином та газом.

Стиснутий газ у насадці розганяється до надзвукової швидкості. Потік газу, що рухається до насадки, засмоктує краплі рідини із ємності. Краплі з потоком газу розганяються на великій швидкості (200 м/сек). Діаметр крапель у середньому дорівнює 3 мікронам. Маючи великий запас енергією, ці крапельки поводяться як тверде тіло, яке й забезпечує виражену абразію.

На шкірі утворюється лунка. Її глибина визначається орієнтацією насадки до поверхні шкіри та часом експозиції. Сприятлива аеродинаміка створює умови видалення злущених клітин шкіри з лунки. При послідовній багаторазовій обробці однієї й тієї зони ефект зростає. При цьому процесі також відбувається насичення газом та рідиною дерми та підшкірних структур. Тиск струменя і холод практично зводять нанівець болючі відчуття.

Таким чином, головним чинним фактором у цій методиці апаратної косметології є - статичний тиск, холод, який утворюється при різкому розширенні газу, а також швидкісний потік мікрокрапель.

Газорідинна технологія є однією з найбільш ефективною методикою механічного пілінгу. Крім того, газорідинна обробка шкіри використовується для внутрішньошкірного введення рідини та газу. Ця методика абсолютно безпечна і вимагає спеціальної підготовки. Вимоги до області обробки мінімальні - шкіра має бути сухою, чистою, ознак запалення.

Сама косметологічна процедура полягає у плавному скануванні необхідних ділянок шкіри. Маючи насадку на різній відстані від шкіри можна досягти різні косметологічні ефекти. При переміщенні насадки з відривом до 2 див досягається масажний ефект. Цей вплив можна використовувати як самостійну косметологічну процедуру для покращення кровообігу та лімфодренажу, а також для більш глибокого впливу.

При наближенні насадки до поверхні шкіри на відстані до 1 см збільшує енергія крапель та посилюється абразивний ефект. При послідовній та багаторазовій обробці ділянки шкіри розвивається наступна клінічна картина. При поверхневому пілінгу шкіра рожевіє від первинного подразнення. Потім шкіра блідне за рахунок ішемії, яка зумовлена високим тиском. На наступному етапі з'являються крапельки крові як роси. Це свідчить про збільшення глибини впливу (серединний пілінг). Після завершення сеансу колір шкіри у зоні впливу поступово відновлюється з розширення просвіту судин до норми.

Важливо відзначити, що зони високого тиску в ділянці впливу підвищує больовий поріг. Це пояснює практично безболісність процедури. Додатковим знеболюючим фактором є охолодження струменя, яке виникає при різкому розширенні стисненого газу. Таким чином, навіть при проведенні глибокого пілінгу немає необхідності використовувати знеболювальні препарати.

Використання кисню як газоносія дозволяє не тільки ефективно санувати зону передбачуваного впливу, а й за рахунок барофорезу забезпечувати пролонгований захисний результат. У зв'язку з цим інфекційні ускладнення навіть досить глибокого пілінгу практично виключені.

Після шліфування всієї особи або її окремих ділянок почервоніння виражене незначно, набряк спостерігається не більше доби, а скоринки, що утворилися, зберігаються близько 5 днів. Такий короткий реабілітаційний період пов'язаний з фізіологічним характером впливу – незначною кровотечею, відсутністю зневоднення дерми, додатковим насиченням її рідиною. а також на волосистій частині голови.

Показаннями до застосування газорідинної методики є: вікові зміни шкіри, гіперпігментація, акне, корекція рубців, себорея волосистої частини голови, целюліт, локальні жирові відкладення. Комплексний характер впливу газорідинного струменя: масаж, абразія та барофорез.

Вплив газорідинного струменя дуже добре поєднується із застосуванням косметичних засобів, а також з іншими косметологічними методиками.


​FaceLab


Техніка безпеки під час використання косметологічного лазера

Використання лазера завжди пов'язане з підвищеним ризиком для пацієнта, лікаря косметолога та персоналу операційної та дотримання правил безпеки є ключовим фактором у використанні косметологічного лазера…

Лікування пігментних плям

Клінічне дослідження підтверджує, що рубіновий лазер з модулятором добротності є ефективним і безпечним інструментом для лікування епідермальних пігментних дерматозів шкіри обличчя різного генезу. Поверхневі…